top of page

‘Als ik tot rust kom, ga ik

pijn en verdriet voelen.

Dan neem ik gauw wat te eten, dan heb ik afleiding.

 

Ik zou zo graag van de medicatie af willen. Maar hoe? Ik ben bang dat ik niet zo oud zal worden.’


Deelnemer,

Herstelcirkel in de wijk

De wegen van Huub ter Haar (innovatief ondernemer), Henk Schers (huisarts zorggroep STIELO en onderzoeker Radboudumc) en Patrick Stoteler (manager) kruisten elkaar in hun streven naar een vernieuwende aanpak van de diabeteszorg in Nederland.


Samen zijn ze ervan overtuigd dat diabetes type2 in veel gevallen te keren is, vooral door eigen regie en groepsdynamiek ruimte te geven. Ze vonden in zorggroep Stielo in Nijmegen-Noord een innovatieve partner die het avontuur aandurfde.

Herstelcirkel is een antwoord op een veranderende zorgvraag. De nadruk komt daarin te liggen op eigen sturing en verantwoordelijkheid. De sleutel ligt dus in handen van de burger. De eerstelijns zorgprofessional probeert in dit proces terughoudend en zoveel mogelijk coachend op te treden.

De Stichting Herstelcirkel in de wijk (2018) ondersteunt zelfstandige Herstelcirkels met begeleiding, materialen, communicatie, financiering en belangenbehartiging. Daarnaast agendeert de stichting het belang van gezondheidsbevordering bij overheden, zorgverzekeraars en stakeholders.

 

Waarom een coöperatie?                                                                                        Terug

bottom of page